5 tips voor originele geboortekaartjes

originele geboortekaartjes

Jullie baby is geboren en dat wil je op een heel persoonlijke en originele manier delen met vrienden en familie. Een geboortekaartje kiezen en maken is dan ook een belangrijke ‘to do’ tijdens de zwangerschap! Originele geboortekaartjes zelf maken is iets wat je niet elke dag doet. Wij geven daarom enkele belangrijke tips!

Geboortekaartjes in originele vormen

Om een origineel geboortekaartje te maken, is de vorm van het kaartje alvast een eerste keuze die je maakt.  De keuze in vormen is dan ook eindeloos. Blijf je graag basic, dan kies je vooral tussen een dubbelgevouwen kaart of een enkele kaart. Maar er is veel meer dan dat.

  • Een geboortekaartje in de vorm van een vlaggenlijn. De tekst van het geboortekaartje wordt op de wimpeltjes van de vlaggenlijn gedrukt. Meteen een feestelijk effect wanneer men dit kaartje in de bus krijgt!
  • Een geboortekaartje met 2 labels dat met een lintje wordt samengehouden
  • Een geboortekaartje in de vorm van een tipi
  • Een geboortekaartje in een speciale vorm: krijtbord, lp, wolkje, cassettekaartje,…

Kies kleuren en lettertype

Originaliteit in de keuze van je kleuren en het lettertype kunnen ook heel bijzonder zijn. Een kaart met een eenvoudige vorm ziet er vaak helemaal anders uit als je wat speelt met die elementen. Een hip lettertype voor de naam en een trendy kleur zorgen meteen voor een originele twist aan je geboortekaartje.

Originele tekst op je kaartje

Zo persoonlijk als de keuze voor een bepaald soort kaartje, is de keuze voor het tekstje op je originele geboortekaartje. De inspiratie voor jullie tekst kan je zowat overal halen. Je vindt ze online op websites over geboortekaartjes, maar het kan net zo goed gaan om een quote die je op Pinterest vindt.

Heel origineel is het ook om een stukje tekst van een bekende song te vermelden op het geboortekaartje:

  • Look at the stars, look how they shine for you and everything you do – Coldplay
  • Baby you’re all that I want, when you’re lying here in my arms, finding it hard to believe, We’re in heaven. – Bryan Adams
  • And when you smile, the whole world stops and stares for a while. ‘cause you’re amazing just the way you are – Bruno Mars
  • Everything that happens is from now on – Bon Iver
  • We were just stones, your light made us stars – Pearl Jam

Kleurrijke enveloppe en sluitzegel

Een perfect originele geboortekaartje hoort ook in een bijpassende enveloppe. Kies een gekleurd envelopje in een kleur van je geboortekaartje voor een prachtig geheel. Helemaal af is het als je er ook nog een leuke sticker of sluitzegel op kleeft met een fotootje van jullie kindje of een motiefje van het kaartje!

Zelfde motief voor doopsuikerdoosjes

Wanneer je helemaal tevreden bent over de keuze van je geboortekaartje, is het niet onbelangrijk om ook je doopsuikerdoosjes hierop af te stemmen. De kleuren, motiefjes en afwerking laten matchen met je origineel geboortekaartje is prachtig! Zo breng je als het ware een huisstijl in alles wat bij de geboorte van je kindje komt kijken. Wie weet kan je die accenten ook doortrekken naar de aankleding van de babyborrel of de decoratie van de babykamer? Online kan je heel wat originele geboortekaartjes vinden met doopsuikerdoosjes of snoepzakjes met hetzelfde motief en dezelfde kleuren als je kaartje. Perfect om jullie kleine wondertje een mooi welkom te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *